WETERINGSCHANS

In dit prachtige pand in Amsterdam centrum wordt  een eigen compacte studio gekoppeld aan een collectieve woonkeuken, werkruimte en kruidentuin 

Locatie: Amsterdam

Jaar: 2018
Oppervlakte: 380 m2

Programma: residential / co-living
 

Op een steenworp afstand van het Rijksmuseum huisvest dit historische pand de woon- gemeenschap 'Ahadeb', opgericht in 1983, vanuit het idee om ruimtes te delen en woningen betaalbaar te houden. 

De mensen die deze gemeenschap vormen delen verschillende ruimtes die voornamelijk op de begane grond liggen.

 

Met dit schetsontwerp stellen we een complete ruimtelijke herindeling voor, waarbij compacte studio's worden gecombineerd met verschillende collectieve ruimtes die over het pand verdeeld zijn.
 

Door de monumentale balken te behouden, maar de vloer die daarop ligt te verwijderen ontstaat een ruimtelijke relatie tussen de verschillende collectieve ruimtes, waaronder een tuin aan de gracht, een woongedeelte, een eetkeuken, en een daktuin. 

project highlights

elke verdieping heeft een studio met woongedeelte, keuken, slaapkamer, badkamer, opbergruimte en een verborgen opklapbed

volledig collectieve begane grond met een ruim, dubbelhoog eetgedeelte en een bibliotheek  uitkijkend over de gedeelde tuin

door de studio's compact te houden ontstaat er ruimte voor een gedeelde yoga ruimte, bibliotheek, en micro-gym 

  • Habitats of People Instagram
  • Habitats of People Facebook

architectuur en interieur ontwerp  |  amsterdam  |  2020 © door HOP Architecten

info@hop-amsterdam.com