Ringdijk renderd_2 - Fotokopie.jpg

Door dubbelhoge ruimtes en speelse zichtlijnen door het hele gebouw te introduceren wordt er een gevoel van ruimtelijkheid gecreëerd

PATIO HOUSE
NIEUWBOUWWONING LANGS DE RINGDIJK 

Locatie: Ringdijk, Amsterdam

Grootte huis: 110 m2

Programma: wonen (zelfbouw)

Gesandwiched tussen typisch Amsterdamse huizen ligt een smal perceel van 2,5m breed en 24m diep. Deze afmetingen vroegen om een creatieve aanpak voor de invulling van deze nieuwbouwwoning met twee verdiepingen.

Door een patio toe te passen waar de bewoners omheen zullen leven, wordt veel daglicht binnengelaten. Meerdere vides, hoge plafonds en het centrale trappenhuis zorgen voor ruimtelijkheid en benadrukken de onderlinge verbondenheid van de verdiepingen. Zo ontstaat een dynamische ruimte met verschillende zichtlijnen, waar open en intieme ruimtes elkaar afwisselen.

 

De gevel bestaande uit een twee verdiepingen hoge glazen pui overspoelt het entreegebied met daglicht en heeft een rand van geperforeerde panelen met 11 op maat gemaakte geïntegreerde vogelhuisjes langs de dakrand geplaatst, waardoor deze woning meer is dan alleen een habitat of people.

Renders: HOP
 

Ringdijk

project highlights

houten bouldergrepen zorgen voor speelse toegang tot de bovenste verdieping terwijl je fit blijft

11 op maat gemaakte geïntegreerde vogelhuisjes in de voorgevel bieden een thuis voor mussen

de centraal geplaatste patio geeft licht en verse lucht aan de omliggende ruimtes