• Habitats of People Instagram
  • Habitats of People Facebook

architectuur en interieur ontwerp  |  amsterdam  |  2019 © door HOP Architecten

info@hop-amsterdam.com

Genesteld in een weide en geplaatst langs een strook water, ligt dit hoogwaardige en energiezuinige huis met een weids uitzicht over de omliggende tuin.

OOSTERWOLD

Locatie: Almere Oosterwold

Jaar: 2019
Grootte huis: 130 m2
Grootte plot: 2000 m2

Programma: wonen, urban farming

Op 30 minuten rijden van Amsterdam bevindt zich Oosterwold, een landelijk gebied net buiten de stadsgrenzen van Almere. In Oosterwold krijgen toekomstige bewoners de unieke kans om hun eigen droomhuis te creëeren op een zelf uitgekozen stuk land. Zij worden verwacht alles wat hierbij komt kijken zelf te organiseren, van het bouwen (en benoemen) van wegen tot duurzame rioleringssystemen en andere groene oplossingen.

 

HOP is momenteel bezig met het ontwerp van een van deze duurzame woningen voor een jong stel. Het huis zal ongeveer 130m2 beslaan en geplaatst worden op een 2000m2 groot stuk land. Het huis gaat op in zijn eigen omgeving vanwege de subtiele vorm met gekantelde gevels op de eerste verdieping en een gevel materialisatie met een natuurlijke uitstraling in de kleuren van de natuur. Het interior zal bestaan uit verschillende vides die de privé ruimtes met de keuken, eetkamer en woonkamer op de begane grond verbinden.

 

De droom van de klant is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven dan dat zij nu doen. Ze zijn van plan hun eigen groente en fruit te groeien, één van hen is al een gecertificeerd imker, ze leggen hun eigen duurzame rioleringssysteem aan, zonnepalen op het dak en ze gaan een grote verscheidenheid van flora en fauna onderhouden. Naast het huis zelf, zal op het stuk grond ook een schuur komen, parkeerplaatsen en een vijver ter ondersteuning van de helofytenfilter die het huis zal dienen.

www.maakoosterwold.nl

3D rendering by Studio RAAM

project highlights

we hebben de visuele impact van het gebouw op de locatie beperkt om het karakter van de omgeving te waarborgen

 

het huis gaat op in zijn eigen omgeving vanwege de subtiele vorm en een natuurlijke gevel materialisatie 

het ontwerp kan zich aanpassen aan toekomstige veranderingen

 

wanden en ruimtes kunnen transformeren binnen het huidige ontwerp om een verandering in huishouden of andere specifieke aanpassingen te ondersteunen

we hebben een balans gevonden tussen open ruimtes en intieme ruimtes

door op strategische plaatsen vides van verschillende groottes te creëeren is er voor gezorgd dat de interne ruimtes de juiste intimiteit en privacy bezitten