210711_lutmastraat_michaelcerrone_23.jpg

Verscholen op de 4e verdieping in De Pijp in Amsterdam ligt dit kleine appartement ontworpen door en voor één van onze co-founders

LUTMASTRAAT

Locatie: Amsterdam

Jaar: 2021
Grootte: 49m2 + 12m2 balkon/terras

Programma: wonen

Altijd al benieuwd geweest in wat voor appartement wij zelf wonen? Dan is dit jouw kans om erachter te komen. Eén van onze oprichters, Michael Cerrone, heeft een compacte ruimte gekocht samen met zijn partner Charlotte in één van de meest bruisende gebieden van Amsterdam: De Pijp. De ruimte was compleet gestript and casco verkocht zonder wanden of een keuken. Het perfecte recept dus om mee aan de slag te gaan.

In het midden van het appartement bevindt zich de entree en een kleine entreehal, die de verbinding vormt tussen de voorzijde en de achterzijde. Beide kanten van het appartement zijn ook visueel verbonden door hoge traditionele houten deuren met glas en een lichtgrijs geverfde massief grenen vloer.

Aan de voorzijde bevindt zich een kleine slaapkamer, net groot genoeg voor een king-size bed en een garderobekast, maar met een immense hoeveelheid daglicht dat gereguleerd kan worden door 3 meter brede houten jaloezien. Vanuit deze slaapkamer kan het terras betreden worden welke uitkijkt over de Lutmastraat en het Cornelis Troostplein. Op een hete zomeravond is dit terras de perfecte plek om van de laatste paar uurtjes zon te genieten met een aperol spritz of een espresso martini.

Via de gang en langs de walk-in closet bereikt men de keuken, eetkamer en woonkamer, allen in één ruimte en georienteerd op het zuiden met veel direct zonlicht gedurende de ochtend, middag en het begin van de avond. Elke hoek in deze ruimte is zorgvuldig ontworpen met verschillende zithoekjes. De keuken is naar eigen ontwerp van Charlotte en Michael en opgebouwd uit zwarte MDF kasten en een viscount white granieten blad. Het losse meubilair bestaat onder andere uit natuurlijke materialen zoals gerecycled leer (bank), eikenhout (tafel, stoelen en bankje), marokkaans berber (kleed) en verschillende soorten planten. Een zonnig balkon vormt de finishing touch en creeert een extra ruimtelijk gevoel in dit compacte appartement.

210711_lutmastraat_michaelcerrone_35.jpg
210711_lutmastraat_michaelcerrone_7.jpg

project highlights

elke vierkante meter wordt volledig benut vanwege de schaarse 49m2 van het appartement

design meubels van merken zoals bolia, hay en sissy boy vormen een coherent geheel met het interieur ontwerp

de voor- en achterkant van het appartement zijn visueel verbonden door houten deuren met glas